3. Berichten

Dit is een content type. In dit geval gaat het om het content type blog of nieuws. Je kan hier dus berichten aanmaken. Deze zullen in een archief worden weergegeven en bijvoorbeeld ook uitgelicht kunnen worden in het “uitgelichte berichten” pagina-blok. Een handige en snelle manier dus om berichten te delen waarbij het automatisch op verschillende plekken verandert.

Hier boven zie je een voorbeeld van hoe het overzicht er in het CMS uit kan zien. Bovenin de titel en een aantal knoppen en daaronder een lijst met alle bestaande berichten. Van hier uit kun je de verschillende berichten beheren. Je kunt nieuwe maken, bestaande berichten aanpassen of verwijderen.

Nieuwe aanmaken, huidige aanpassen of bestaande verwijderen

Om een nieuw bericht aan te maken, klik je op de knop “nieuw bericht”. Je komt dan op een nieuw scherm waar je het bericht kan opmaken.

Om een bericht te bewerken, klik je op de knop bewerken. Je komt dan op een nieuw scherm waar je het bericht kan aanpassen.

Een bericht verwijderen kan op verschillende manieren. Via dit overzicht kan je het bericht dat je wilt verwijderen aanvinken in de checkbox helemaal links in de regel (Je kan zo ook meerdere berichten tegelijk verwijderen). Vervolgens kun je via het dropdown menu waar bulkacties staat verplaatsen naar prullenbak selecteren. Je kan een bericht ook verwijderen vanuit de berichtpagina zelf. Hier zie je eerst een kader voor de tekst, vervolgens een kader over publicatie-informatie en daaronder staat een knop met verplaatsen naar prullenbak.

Een bericht beheren

De opmaak van de berichten is standaard. Dit zorgt voor eenheid binnen de berichten. Je kan een foto toevoegen en verder heb je ruimte voor tekst en afbeeldingen of video’s in de tekst. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe deze pagina eruit ziet.

Bovenin staat de titel. Hier wordt automatisch een H1 van gemaakt. Ook wordt de URL van het bericht automatisch gegenereerd op basis van de titel. Mocht je de URL toch anders willen, kan je hem ook gewoon nog aanpassen door op de knop bewerken te klikken achter de URL.

Daaronder zie je een blok waar je tekst en afbeeldingen in kan zetten. Dit is de body van het bericht. Ook staat er een blok Media toevoegen. Hiermee kun je foto’s toevoegen in je tekst.