6. Footer

De footer is het onderdeel dat standaard onderaan je pagina staat. Dit beheer je vanuit het onderdeel Footer. Binnen de footer zijn er 4 kolommen. Binnen deze 4 kolommen kun je zelf bepalen wat je wil weergeven. Je hebt hier de keuze uit 6 opties: sitemap, tekstveld, contactgegevens, social media, lijst en afbeelding. Hieronder lees je kort over wat iedere optie inhoud.

Sitemap

Met een sitemap kun je links toevoegen in je footer. Hier kun je bijvoorbeeld linken naar de meest belangrijke pagina’s binnen je website. Bij het toevoegen van dit blok kies je eerst een titel en kun je vervolgens de gewenste pagina’s toevoegen en een titel geven.

Tekstveld

Deze spreekt eigenlijk voor zich: Je kan hier een klein stukje tekst inzetten. Deze tekst kun je ook nog opmaken met bijvoorbeeld en bold of italic lettertype en de uitlijning aanpassen.

Contactgegevens

Deze mogen natuurlijk niet ontbreken. Binnen dit blok kun je jouw contact gegevens invullen en ook aangeven of je hier iconen bij wilt weergeven. Er is hier ruimte voor een adres, email en telefoonnummer.

Social media

Met dit blok kun je verschillende socialmediakanalen weergeven. De accounts waar deze naar verwijzen, kun je instellen bij de site instellingen. Je hoeft hier alleen de kanalen aan te vinken die je in de footer wil weergeven. Daarbij kun je ook aangeven of ze als icoon weergegeven moeten worden of niet.

Lijst

Je kan ook een Lijst toevoegen aan de footer. Deze kan je bijvoorbeeld gebruiken om USP’s extra uit te lichten. Ook hier kun je weer een titel aangeven en vervolgens regels toevoegen. Per regel kun je aangeven of dit normale tekst is of een link. Ook kun je een icoon toevoegen aan iedere regel.

Afbeelding

In de footer kun je ook een kleine afbeelding plaatsen, denk hierbij bijvoorbeeld aan het logo. Hier kun je ook weer een titel aan geven en een link aan toevoegen. Beide opties zijn optioneel.