4. Media

Hier vind je de mediabibliotheek van de website. Hierbij kun je denken aan de afbeeldingen, video’s en pdf’jes. Deze worden automatisch gesorteerd op datum van toevoegen, met de meest recente bovenaan.

Nieuwe bestanden uploaden

Het uploaden van nieuwe bestanden is heel eenvoudig en kan op twee manieren. Allereerst kun je simpelweg bestanden van je computer slepen naar de bibliotheek. Deze worden dan meteen geüpload. De tweede manier is door te klikken op “nieuw bestand” en vervolgens op “bestanden selecteren”. Vervolgens kun je de juiste bestanden selecteren en openen.

Image focus

Binnen je website zul je vaak te maken hebben met bepaalde kaders waarbinnen afbeeldingen worden weergegeven. Hiervoor hebben we de image focus ontwikkelt. Hiermee kun je het focuspunt van de afbeelding aangeven. Dit zorgt ervoor dat dit gedeelte van de foto in ieder geval in het kader weergegeven zal worden. Je kunt het focuspunt simpel verplaatsen door op de cirkel te klikken en verslepen naar de juiste plek.

Media toevoegen aan je pagina

Het toevoegen van media aan je pagina kan op verschillende manieren. Ook afhankelijk van het type media dat je gebruikt. Voor afbeeldingen kan je bij verschillende blokken makkelijk selecteren vanuit het blok zelf. Als je naar een ander type media (denk aan: pdf of Word) wil verwijzen, moet je dit met gebruik van de media bibliotheek doen.

Net als met alle andere bestanden, kan je deze bestanden simpel uploaden in de bibliotheek. Vervolgens kan je het bestand dat je geüpload hebt, aanklikken. Je ziet dan verschillende velden verschijnen. Om een verwijzing te maken, hoef je enkel de bestand-url te kopiëren en plakken op de plek waar je de verwijzing wil maken (in een knop of tekst).