3. Pagina’s

Vanuit het pagina’s overzicht kun je al je pagina’s beheren. Je kan nieuwe aanmaken en huidige bewerken of verwijderen. De pagina waar je op binnenkomt, ziet er waarschijnlijk vergelijkbaar uit als de afbeelding hieronder.

Let op: dit is niet waar je het hoofdmenu structureert. Dit doe je via Menu. Tenzij je de optie “menu synchroniseren” aanzet. Dan worden alle pagina’s in dit overzicht toegevoegd aan je menu. In veel gevallen is dit niet aan te raden.

Een nieuwe pagina aanmaken

Dit is het overzicht van alle pagina’s binnen je website. Van hieruit kun je dus je pagina’s beheren. Bovenin zie je drie knoppen staan: nieuwe pagina, meerdere toevoegen en link toevoegen. De belangrijkste hier is de eerste: nieuwe pagina. Door hierop te klikken maak je een nieuwe pagina aan. Deze kun je een titel geven en vandaaruit wordt automatisch een URL gegenereerd. Als je wilt, kun je deze altijd nog aanpassen. Vervolgens kun je meteen aan de slag met het vullen en inrichten van de pagina met gebruik van jouw paginablokken. Hierover lees je hier meer.

De URL-structuur

De structuur binnen de navigatie, regel je dus niet via deze pagina. Maar wat je hier wel kunt structureren, zijn je URL’s. Op de afbeelding zie je een aantal pagina’s met een pijltje. Dit betekent dat ze onderliggende pagina’s hebben.

Zoals je hiernaast ziet, zijn er hier verschillende onderliggende pagina’s. De hoofdpagina is “Blocks”. Hieronder valt de subpagina “test”. En in dit geval is er zelfs op nog een lager niveau een subpagina (“broodkruimels”).

Deze structuur heeft invloed op de opbouw van de URL. Zo zal de hoofdpagina eruit zien als: lyfter.nl/blocks. En zal de subpagina test eruit zien als: lyfter.nl/expertise/blocks/test.

Je kunt de positie van de pagina’s aanpassen door ze simpel te verslepen naar een andere plaats. Om er een subpagina van te maken, versleep je de pagina onder de hoofdpagina en dan wat meer naar rechts. Je ziet dan een klein blauw kader verschijnen.

Tip: door op het pijltje te klikken, kun je onderliggende pagina’s verbergen of juist weergeven.