7. Site instellingen

Het laatste standaard onderdeel in het CMS: de site instellingen. Hier kun je algemene instellingen van de website beheren. Denk aan het koppelen van Analytics of socialmedia-accounts toevoegen.

Analytics

De pagina start met twee blokken waarmee je Analytics kunt instellen voor je website. De bovenste kan gebruikt worden voor Google Analytics en de tweede voor Google Tag Manager. Hier kun je de verschillende ID’s inzetten om zo de gegevens te verzamelen van de website.

Social media

Naast het instellen van de Analytics, kun je hier de algemene socialmedia-account instellen. Hiervoor hoe je enkel de gebruiksnaam in te vullen van het betreffende platform. Dus als de volledige link is: facebook.com/lyfter. Dan vul je bij Facebook alleen “lyfter” in. Zo kun je alle social account koppelen die jij wil en vervolgens bijvoorbeeld weergeven in de footer.