WPML: multi-language

Wij maken voor multi-language gebruik van WPML. Dit is een veelgebruikte plug-in die het mogelijk maakt om meerdere talen op je website te gebruiken. Hieronder vind je een korte handleiding over hoe het vertaalbeheer werkt.

Iedere pagina en post kan vertaald worden. Hiervoor ga je naar de beheeromgeving van de desbetreffende pagina of bericht. Hier zie je nu een veld staan met “taal”. Wanneer een pagina vertaald moet worden, kan je de taal aanvinken en klikken op “kopie”. Er wordt dan een kopie gemaakt van de huidige pagina, naar de omgeving van de andere taal. Wij adviseren om de vertaaleditor van WPML niet te gebruiken en media en gebruikte afbeeldingen wel mee te kopiëren (deze laatste opties staan automatisch aangevinkt en hier hoef je dus niks mee te doen).

De pagina’s zijn nu aan elkaar gekoppeld. Via de taal switch kan je wisselen tussen de verschillende pagina’s. Om de content afzonderlijk te vertalen, hoef je bij de vertaalde pagina enkel nog op de knop “afzonderlijk vertalen” te klikken. Je kan nu de pagina helemaal aanpassen qua content, maar ze blijven aan elkaar gekoppeld.